fbpx

Wanneer zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Rijswijk?

Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Rijswijk vinden plaats op woensdag 16 maart 2022.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 behaalde Wij.Rijswijk in de voorlopige uitslag 4 zetels, maar na een hertelling bleken dit er 3 te zijn. Hiermee trad Wij. als grootste nieuwkomer toe tot de Rijswijkse gemeenteraad.

Björn Lugthart werd wethouder, in een college met GroenLinks, VVD en D66. De portefeuille betrof: Mobiliteit, Dienstverlening & Ondernemerschap, Gezondheid en Organisatie.

In februari 2019 viel het college over de energievisie. Datzelfde jaar werd een nieuw college gevormd met de partijen Beter voor Rijswijk, D66, Wij. Rijswijk, CDA en Gemeentebelangen Rijswijk. In dit college heeft Lugthart de portefeuille Mobiliteit, Dienstverlening, Sport & Gezondheid en Organisatie en is daarnaast eerste locoburgemeester. Speerpunten zijn verkeersveiligheid, excellente dienstverlening en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Welke verkiezingen zijn er nog meer?

Tweede Kamerverkiezingen

Bij een verkiezing voor de Tweede Kamer kiezen Nederlanders de volksvertegenwoordigers van de Tweede Kamer.

Eerste Kamerverkiezingen

Bij een verkiezing voor de Eerste Kamer kiezen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer

Provinciale Statenverkiezingen

Bij een verkiezing voor de Provinciale Staten kiezen inwoners van de provincie de leden.

Waterschapsverkiezingen

Bij een waterschapsverkiezing kiezen de inwoners van een waterschap de leden van het algemeen bestuur.

Europese verkiezingen

Bij een verkiezing van het Europees Parlement kiezen de kiesgerechtigde inwoners van de landen van de Europese Unie de leden.