fbpx

Koffiekar bezoekt RijswijkBuiten

Op zaterdag 21 mei 2022 stond de koffiekar van Wij. Rijswijk op de Lavendel in RijswijkBuiten.

Veel wijkbewoners wisten de koffiekar te vinden bij de speeltuin aan het Lavendel voor een goed gesprek en een lekker kopje koffie of thee of een glaasje limonade. In het zonnetje spraken bewoners met leden van Wij. Rijswijk, wijkvertegenwoordiger RijswijkBuiten Marinka Koornneef en raadsleden Danny van Dam en Irene Jansen.

De bewoners zijn tevreden over het wonen in de wijk en merken dat nu de wijk bijna af is ook het verkeer wat rustiger door de wijk rijdt. Wel maken de bewoners zich zorgen over de spelende kinderen die de weg opschieten vanuit de speeltuin. Met het plaatsen van een hek zou dit simpel opgelost kunnen worden volgens de bewoners.

Het toenemende verkeer op de A4 en Beatrixlaan baart de bewoners zorgen. Er wordt behoorlijk hard gereden op de Prinses Beatrixlaan. Bij het kruispunt met het Terras van Sion en Laan van ‘t Haantje is het vaak erg gevaarlijk voor het overstekende verkeer. De bewoners zijn erg blij dat dit kruispunt aangepakt wordt en er flitspalen geplaatst worden.

Met het toenemende verkeer merken bewoners ook een toename in het sluipverkeer om files op de A4 te ontwijken. Hierdoor valt het op dat de kruising van de Laan van ‘t Haantje en Lange Kleiweg veel gebruikt wordt en regelmatig vast staat. De bewoners zien ook hier een slimme oplossing door het creëren van een rotonde, maar hopelijk eigenlijk dat door de verbreding van de A4 het minder nodig is om gebruik te maken van sluiproutes.

Wij. Rijswijk is erg blij met de creatieve input van de bewoners van Sion.

Op 11 juni staat de koffiekar van 10:00 – 12:00 uur bij het Huis van de Stad, Generaal Spoorlaan 1.

Wij. Rijswijk is erg blij met de creatieve input van de bewoners van Sion.