fbpx

De Wij. koffiekar bezoekt Geestbrugweg

Zaterdag 29 januari stond de Wij. koffiekar op de Geestbrugweg ter hoogte van de Da Costalaan, waar tientallen bewoners van de wijk Cromvliet en Leeuwendaal met leden van Wij. Rijswijk in gesprek gingen.

Ervaringen
Danny van Dam: “Bewoners maken zich zorgen over de leefbaarheid, verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van hun wijk. Zowel de Haagweg als de Geestbrugweg zijn behoorlijk druk en de bewoners ervaren nog geen verlichting van de verkeersdrukte door de aanleg van de Boogie Woogietunnel.” 

“De  Geestbrugweg  staat  nu  al helemaal vol  en  met  de beoogde  plannen zien  wij  de  druk op ons en onze gezinnen alleen  maar  toenemen. We  twijfelen  enorm of  deze  plannen  wel  passen  in  de  straat.  Het erbij proppen van de tram  zal  zeker  ten  koste  gaan  van onze veiligheid, leefbaarheid en de  al  schaarse parkeerplaatsen  en bomen. Allemaal zaken waar nu al een schreeuwend tekort aan is”  vertelt  Geestbrugweg-bewoner  Roland Reen.

Parkeren
In de huidige plannen verdwijnen er parkeerplekken in een wijk die al een extreem hoge parkeerdruk kent. Dat leidt tot zorgen. Het gebruik van deelauto’s als alternatief voor eigen autobezit lijkt in de wijk geen succes. De deelauto’s zijn verwijderd vanwege het gebrek aan animo.   

Voetgangerstunneltje
Naast de drukte blijft ook het voetgangerstunneltje onderwerp van gesprek. Zo zijn er zorgen over de onveilige oversteek van de Haagweg. Tegelijkertijd ervaren inwoners overlast door het voetgangerstunneltje. 

Volgende koffiekar
Heb jij plannen en ideeën voor jouw wijk? Deel ze dan bij de Wij. koffiekar. Zaterdag 12 februari staan we in Vrijenban, locatie Pauwhof ter hoogte van ROC Mondriaan. Zorg dan dat je er volgende keer bij bent? Van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Contact
Heb je 12 februari geen tijd maar wil je wel wat kwijt? Stuur dan een mailtje naar info@wijrijswijk.nl of een appje naar 06.15.25.26.26.