fbpx

Ook zonder computer wordt Rijswijkse hulpverlening vindbaar

Eerder werd al door de gemeente Rijswijk een Sociale Kaart ontwikkeld. Hierop is te vinden waar de juiste hulpverlening bij ondersteuning van werken, leren, zorg, wonen, jeugd, armoede en bewegen in Rijswijk te vinden is. “Deze moet ook zonder computer goed te vinden zijn” aldus Irene Jansen van Wij Rijswijk. De partij vroeg in de Raad aandacht voor een offline kaart. Met succes want deze gaat er komen.

 “We zien in de groep die hulp nodig heeft een duidelijk tweedeling. De ene groep is digitaal vaardig. De andere groep is dit juist niet. Dan is het belangrijk dat deze informatie ook op een andere manier beschikbaar komt. Maar ook dat de informatie duidelijk is en begrijpelijk. Bijvoorbeeld via een geprinte versie die vindbaar is en ligt bij huisartsen, buurthuizen en andere plaatsen waar mensen komen die hulp nodig hebben.

Sociale kaart wordt én digitaal en offline beschikbaar gesteld
Jansen: “We zien een groei aan hulpvragen op wonen, werken en financiën door de stijgende inflatie, energieprijzen en naweeën van Corona. De groep én de noodzaak om snel hulp te verlenen wordt dus groter. Ook minder digitaal vaardigen moeten de juiste hulpverlening kunnen vinden. Fijn dat dit voor hen beschikbaar komt.  

Het idee van Wij. Rijswijk werd breed omarmd door zowel de Gemeenteraad als het College en zal uiterlijk begin volgend jaar tot uitvoering worden gebracht.