fbpx

Gastles campagne voeren  

Groep acht van de Nutsschool Bezuidenhout kreeg les over campagne voeren. “Het was een leuke kans om uit te leggen hoe een gemeente wordt bestuurd. Het enthousiasme en de interesse van de leerlingen was aanstekelijk!” zegt van Dam die de gastles verzorgde.

 

De groepen zeven en acht krijgen les over democratie. Onderdeel van het lessenpakket is het houden van verkiezingen. De leerlingen vormen hun eigen partijen en gaan aan de slag met een eigen verkiezingsprogramma. Vervolgens proberen ze elkaar door een campagne ervan te overtuigen om zoveel mogelijk stemmen te bemachtigen. “Ik mocht vertellen hoe we een verkiezingsprogramma hebben geschreven en hoe we de campagne tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben gedaan” zegt van Dam. “De kinderen uit groep acht waren nieuwsgierig en stelden leuke en relevante vragen. Wie weet treffen we een van hen wel aan op de kieslijsten de komende jaren!”

 

“Het is belangrijk dat kinderen les krijgen over hoe ons land bestuurd wordt. Lessen over hoe ons kiesstelsel werkt, de regering en de landelijke en lokale overheden geven kinderen en jongeren een beter beeld hoe ons land werkt. Dat is enorm belangrijk!” geeft van Dam aan. “We zien dit vaak terug op de middelbare school en vervolgopleidingen in de vakken burgerschap en maatschappijleer maar dat het ook op basisscholen wordt gegeven is goed om te zien!”

Ben je een leerkracht en wil je dat we een keer langskomen in de klas? Stuur dan een mail naar info@wijrijswijk.nl.