fbpx

Hauser en Mangelmans winnen actief Oud is Goud Awards

Wij. Rijswijk waardeert ‘actieve’ ouderen!

Op zaterdag 8 januari maakte de jury de winnaars bekend van de 5e editie van de Oud is Goud Awards. Daarmee zet politieke beweging Wij. Rijswijk jaarlijks maatschappelijk actieve ouderen in het zonnetje. De vakjury stemde unaniem voor Sjaak Hauser. Ron Mangelmans is overtuigend winnaar van de publieksprijs. De prijzen werden vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar ‘op straat’ uitgereikt.

“Enorm actief, maatschappelijk betrokken en een grote drive tot samenwerking. Dat maakt dat Sjaak Hauser unaniem verkozen is tot winnaar”, zegt Henny van der Horst, voorzitter van de vakjury. Spin in het web Sjaak Hauser opereert als vrijwillig beheerder en faciliteerder in de Bernadette & Benedictuskerk. Hij moedigt jong en oud aan vrijwilligerswerk te doen. “Het is goed voor jezelf om actief en tussen mensen te zijn, want ondanks dat je oud wordt, blijf je daar echt jong bij”.

Ron Mangelmans  kreeg de meeste stemmen vanuit het publiek. Hij zette zich jarenlang in als vrijwilliger RvC Celeritas. De nominatie en prijs waren voor hem een mooie verrassing. De winnaar breekt een lans voor alle vrijwilligers in de sport: “Ik ben enorm vereerd en blij met deze prijs. Vrijwilligerswerk is een verrijking van je leven en hoort bij de Nederlandse sportcultuur. Deze kan bestaan dankzij alle vrijwilligers.”

Actief blijven ook als je ouder wordt goed voor geest en lijf 

Actief blijven in de maatschappij is belangrijk, zeker nu. Het is goed voor geest en lijf. Door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen, vergroot het sociale netwerk en blijf je in beweging. Een goede gezondheid en een goed sociaal netwerk verkleinen de kans op eenzaamheid. Daarnaast is de kennis en levenservaring van ouderen van onschatbare waarde om door te geven aan volgende generaties.

 

Vrijwilliger worden?

Wij. Rijswijk is er voor jong en oud met een actieve club vrijwilligers! Wil jij graag actief zijn in Rijswijk en meer mensen ontmoeten? Neem dan contact op met Wij. Rijswijk, via 06 152 526 26,  info@wijrijswijk.nl, of sluit je aan bij één van de vele verenigingen en initiatieven in de stad.