fbpx

Hergebruik kost in Rijswijk 140 euro

In Groot Rijswijk van donderdag 14 juli staat dat Rijswijker Hans (69) een bekeuring van EUR 140,- zou krijgen omdat hij een windlicht, een glazen pot met kaarsvet erin waarin drie lichtjes branden,  bij het grofvuil vandaan pakte. Wij. Rijswijk vindt het absurd dat het geven aan een tweede leven aan waardevolle spullen door de gemeente Rijswijk bestraft wordt met een boete!

Zoghbi en van Dam, raadsleden van Wij. Rijswijk: “dit is weer typisch zoiets wat ons niet de bedoeling lijkt. We hebben begrip voor regelgeving die het bijplaatsen van afval voorkomt maar dit gaat te ver. We hebben de gemeente om opheldering gevraagd. Het hergebruiken van spullen zou juist moeten worden gestimuleerd in plaats van gedemotiveerd. Er is een dreigend probleem van grondstoffen en in recycling zitten kansen.” De fractie van Wij. is erg benieuwd naar de reactie van het gemeentebestuur. 

Wij. Rijswijk ziet graag initiatieven om spullen een tweede kans te geven. “Er zijn veel mensen die goede spullen wegdoen waar Rijswijkers nog veel plezier van kunnen hebben” aldus Zoghbi. “Over circulariteit, vergroenen en Rijswijk duurzamer maken wordt door het gemeentebestuur veel gesproken. Met initiatieven voor hergebruik van spullen, die anders als afval afgevoerd zou worden, kan de gemeente de daad bij het woord voegen” vult van Dam aan. 

Van Dam en Zoghbi verwachten dat de gemeente snel opheldering geeft over het incident en hopen dat de gemeente positief gaat bijdragen aan duurzame initiatieven.