fbpx

IkPas is afgelopen!!

Met veel enthousiaste leden hebben we in de maand januari geen alcohol gedronken. 

IkPas/ Dry-january Rijswijk 2022 is deze week afgesloten. Danny van Dam, lijsttrekker Wij. Rijswijk bedankt de Wij. Rijswijk ambassadeurs voor hun inzet en vroeg naar hun ervaringen in de afgelopen periode.

30 dagen lang dronken de IkPas-ambassadeurs, samen met vele andere Rijswijkers, geen druppel alcohol. Dit deden om daar zelf de voordelen van te ervaren, maar ook om mensen te motiveren bewust stil te staan bij hun eigen alcoholgebruik. 

De ambassadeurs zelf kijken met een tevreden gevoel terug op de afgelopen 30 dagen. Ze vonden het over het algemeen meevallen. Soms was er wel een moeilijk moment, maar ze zijn trots dat ze ook die drinkmomenten aan zich voorbij hebben laten gaan. Waar veel drinken namelijk iets met je doet, doet niets drinken dat ook. Maar dan op een positieve manier! Het feit dat alle horeca was gesloten en maakte het makkelijker om alcoholvrij te blijven. 

Dry january is een jaarlijks terugkerende actie van de GGD Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen kwaarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas maakt zich er hard voor om mensen bewuster te maken van de keuze om wel of niet te drinken. Door mee te doen aan IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.