fbpx

Koffiekar Stationskwartier: En soms gaat het mis….

Dus stond Wij. Rijswijk zaterdag 23 oktober zonder koffiekar op de Dr. H.J. Colijnlaan in het stationskwartier want de sleutels van berging liggen in Parijs. Dus dit keer met een traditionele koffietafel en een kop koffie gingen leden en wijkvertegenwoordigers in gesprek over de wijk.

Er werd gesproken over de verschillende straten en over de prachtige nieuwbouwwoningen op de Benedictus locatie aan de Generaal Spoorlaan. Er werd gesproken over hoe belangrijk het is dat bewoners elkaar opzoeken en kennen, hoe de indeling van woonwijken effect heeft op de verbintenissen in de wijk. 

Irritaties zijn er ook, vooral over de snelheid op de Generaal Spoorlaan en Huis te Landelaan. Ook over het oorverdovende geluid van motorrijders en de hulpdiensten in de nachtelijke uren. In de Dr H.J.  Colijnlaan zijn klachten over de parkeerdruk. 

Over anonimiteit in de wijk  en eenzaamheid werd ook uitvoerig gesproken. Bewoners hebben leuke initiatieven voor ontmoeten en bewegen.

Tot slot waren er inwoners die vragen hebben over de bouwontwikkeling van Rijswijk. Communicatie over de ontwikkelingen als de HBG locatie en de te bouwen woningen in stadscentrum Bogaard laat te wensen over.  Het onderwerp “verstedelijking van Rijswijk” leverde interessante gesprekken met inwoners op over de toekomst van Rijswijk. 

Wil jij ook in gesprek over jouw wijk? 

De koffiekar staat zaterdag 6 november om 14.30 uur in het centrum van Oud Rijswijk op het pleintje aan de Kerklaan naast Gran Sasso!