fbpx

Ook een crew in Oud Rijswijk en de Plaspoelpolder?

Veel Rijswijkers kennen ze: de jongeren van de Crew in de Bogaard. De jongeren houden het Bomenplein schoon, helpen bij de activiteiten van het winkelcentrum en doen klussen. Zo helpen zij in winkels, doen timmerwerk en hangen de feestversiering op. Het is de hoogste tijd dat we dit succesvolle concept uitbreiden naar winkelcentrum Oud Rijswijk en de Plaspoelpolder, zegt Jeffrey Karremans van Wij. Rijswijk.

De crew in de Bogaard zijn zes jongeren van het praktijk- en speciaal onderwijs die klaar worden gemaakt voor een plek op de arbeidsmarkt. De jongeren worden begeleid door een coach en een werkbegeleider in winkelcentrum in de Bogaard.

Springplank naar de arbeidsmarkt
Karremans van Wij. Rijswijk: Dit werk zorgt voor een springplank naar regulier werk en biedt de jongeren de kans om werkervaring op te doen en hun talenten te ontdekken. Jaarlijks is er een nieuwe crew. Dat dit project succesvol is blijkt wel uit het aantal jongeren dat dankzij het project een reguliere baan aangeboden heeft gekregen.”

Uitbreiding naar Oud Rijswijk en de Plaspoelpolder
Dat wat werkt moet je kopieren! Succesvolle pilots moet je direct verder uitrollen. Een crew in winkelcentrum Oud-Rijswijk en in de Plaspoelpolder is een logische vervolgstap. Meer jongeren die werkervaring opdoen en tegelijk zorgen dat Oud Rijswijk en de Plaspoelpolder er stralend uitzien.

Enthousiast
Winkeliers en bezoekers zijn enthousiast. Winkels hebben zich aangesloten waardoor de jongeren ook in verschillende winkels werken. Winkelend publiek is positief over het schone gebied. Karremans: “het is echt een aanwinst voor winkelcentrum in de Bogaard. Het gebied ziet er schoon uit en de crew doet ervaring op die zij in een reguliere baan kunnen gebruiken”. Karremans zelf ook ondernemer in Oud Rijswijk ziet een crew in het Oude centrum zitten. De centrummanager van Oud Rijswijk reageerde ook enthousiast.