fbpx

Tram over de Geestbrugweg: intentieovereenkomst zonder aandacht voor Rijswijkse belangen

“We gaan geen Haagse problemen oplossen op de Geestbrugweg zonder te weten wat het nut en de noodzaak daarvan zijn”, zei Jeffrey Karremans van Wij. Rijswijk in de gemeenteraadsvergadering. Daar werd een intentieverklaring besproken over het meewerken aan de totstandkoming van een tramverbinding vanaf de Binckhorst over de Geestbrugweg. Volgens Karremans kan dit zorgen voor de achteruitgang van de verkeersveiligheid en een verdere verkeersdruk op onze stad. “We zijn voor een sterk OV-netwerk maar er zijn andere opties mogelijk die eerst onderzocht moeten worden.” Helaas koos de raad met meerderheid van stemmen voor een voorbarige intentieovereenkomst met Den Haag. “We blijven ons hard maken voor de belangen van omwonenden”, aldus Karremans.

Wij. Rijswijk riep, met bijval van verschillende bewoners van de Geestbrugweg, op om allereerst duidelijkheid te krijgen over waarom de OV-verbinding per se via Rijswijk moet en in hoeverre deze inpact heeft op de leefbaarheid in de buurt. “De motie die we indienen samen met Rijswijks Belang roept op om samen met alle betrokken partijen een nieuwe intentieverklaring op te stellen waarbij ook andere mogelijkheden worden onderzocht”, aldus Karremans. “Daarbij denken we aan de buslijn over de Rotterdamsebaan of een oplossing via de Neherkade of het Schenkviaduct.” 

“In gesprek met inwoners komt naar voren dat de Geestbrugweg al druk en onveilig is. De eventuele OV-verbinding, en daarmee gehele herinrichting van de Geestbrugweg, kan er dan ook niet komen zonder dat inwoners meebeslissen. Bij voorkeur kijken we overigens integraal naar het de problematiek rond vervoer van en naar Den Haag door Rijswijk. Als we Haagse problemen oplossen, moet er ook aandacht zijn voor de problemen van Rijswijk”, besluit Karremans.