fbpx

Wachtlijsten voor scholen in Rijswijk Buiten verleden tijd?

“Meer basisscholen zijn nodig om de groeiende wachtlijsten in Rijswijk tegen te gaan” zegt Irene Jansen van Wij. Rijswijk. 

De wachtlijsten voor basisscholen in vooral RijswijkBuiten zijn voor jonge gezinnen een grote zorg. Veel ouders constateren dat hun kinderen niet meer naar school kunnen in hun eigen wijk.

Schooldirecteur Anneloes van de Graaff van basisschool Parkrijk geeft aan dat ze een grote uitdaging hebben om ieder kind een plek te geven. “We lopen tegen capaciteitsproblemen aan en kunnen het zelf niet oplossen” aldus van de Graaff. 

Wij. Rijswijk stond in september met de koffiekar in RijswijkBuiten en talloze ouders gaven aan dat hun kinderen nu ver moeten fietsen omdat in RijswijkBuiten geen plek is. Dit is onwenselijk, ouders vinden het onveilig.

“Er zijn plannen voor de bouw van een nieuw schoolgebouw in Pasgeld en wordt in het tijdelijke schoolgebouw aan de Laan van ‘t Haantje nu al een nieuwe school gestart” aldus Jansen. “Dit is hard nodig. De gemeente loopt achter bij de realisatie van scholen.

In 2026 ontstaan er grote tekorten in Parkrijk en BuitenRijck.” Jansen wil een snelle realisatie van het schoolgebouw in Pasgeld nu daar gebouwd gaat worden. “Ik hoop dat op deze manier de wachtlijsten terug worden gedrongen en kinderen snel en veilig in de eigen wijk naar school kunnen.”