fbpx

Wandelen en opruimen in de wijk (WOW)

Vandaag ruimen 16 vrijwilligers van Wij. en Kringloop Rijswijk al wandelend zwerfafval op in de Plaspoelpolder. De gemeente Rijswijk zorgt voor de benodigde materialen zoals prikstokken en haalt het afval op.

“Afval op straat is een grote ergernis”, vindt wijkvertegenwoordiger Marinka Koornneef (Wij.). “Overal zie je wel wat liggen. In plaats van ons te ergeren en te mopperen, gaan we er nu echt iets aan doen en helpen we de gemeente een handje.” Daarom organiseert Koornneef het initiatief WOW samen met andere wijkvertegenwoordigers Linda de Reede en Remco Nunnikhoven van Wij. Rijswijk. “De hulp en inzet van Kringloop Rijswijk is werkelijk geweldig!”, benadrukt Koornneef.

“Naast dat we zwerfafval opruimen, wandelen we ook een behoorlijk stuk dus aan voldoende beweging voor de dag kom je ook. Je helpt dus mee aan een schoner Rijswijk door gezond actief bezig te zijn.”

Kom jij ook in actie?

De wijkvertegenwoordigers van Wij. melden locaties waar veel zwerfvuil ligt bij de gemeente. Ook zullen ze zelf meerdere opruimacties organiseren. Wil je een keer meehelpen? Meld je dan aan via wijkvertegenwoordiger@wijrijswijk.nl voor hulp bij een volgende WOW. Als je zelf een actie wilt houden, dan helpen we je ook graag bij de organisatie.