fbpx

Wat speelt er in Rijswijk?

Dagelijks buiten kunnen spelen is een basisvoorwaarde om gezond en positief op te groeien. Lekker spelen en ravotten daarvoor biedt Rijswijk veel kansen en mogelijkheden. 

De gemeente Rijswijk heeft in 2021 ruim 170 speelplekken in de stad waar kinderen met plezier veilig buiten kunnen spelen. En dat aantal zal de komende jaren gaan groeien. Voor de kleintjes, maar ook voor de oudere jongeren in de gemeente. 

“Vrij kunnen spelen is van groot belang voor kinderen om positief en gezond op te groeien”, zegt Irene Jansen van Wij. Rijswijk.“Daarom zijn leuke en uitdagende plekken voor jongeren nodig.”  

In de snelst groeiende gemeente van Nederland bouwen we huizen in sneltreinvaart. Dat is nodig vanwege de grote vraag op de woningmarkt. Tegelijkertijd wil de schaarse ruimte die er is, benutten én zeker stellen voor jongeren om lekker buiten te spelen en zich te vermaken. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het hen helpt bij een positieve en sociale ontwikkeling en het ontdekken van hun talenten en mogelijkheden.

Skatebaan

Irene Jansen wil meer aandacht voor de jongeren vanaf 13 jaar: “Het realiseren van een skatebaan, waar veel jongeren elkaar ontmoeten en samen bewegen is een goed begin.

Spelen voor iedereen

Samen met organisaties die opkomen voor kinderen met een beperking kijkt de gemeente hoe de speeltuinen in Rijswijk voor elk kind toegankelijk gemaakt worden. Oudergroep KLANK, de plek voor ouders met kinderen met een beperking, wordt bij  de inrichting van nieuwe speelplekken betrokken. Hierdoor worden speeltuinen zo ingericht dat echt alle kinderen er kunnen spelen. Wij. Rijswijk is erg blij met deze samenwerking en denkt dat deze ook in de toekomst een positieve bijdrage zal leveren in het ontwikkelen van speelplekken in Rijswijk. 

Jansen roept jongeren op om ideeën door te geven? Heb jij een goed idee, app of mail naar 06.15.25.26.26 jongeren@wijrijswijk.nl