fbpx

Wij. Rijswijk kijkt uit naar de ontwikkeling van het Havenkwartier!

We gaan het Rijswijkse Havengebied transformeren van een verpauperde bedrijvenlocatie naar een aantrekkelijke plek waar werken en wonen samen gaan. Het ontwikkelingskader werd dinsdag 2 maart vastgesteld in de gemeenteraad. Hierin staat  hoe werken, wonen, natuur en alle benodigde voorzieningen hier een plek gaan krijgen.
“Wij vinden het belangrijk om de bestaande bebouwde omgeving maximaal te ontwikkelen en te benutten, voordat we besluiten nieuwe wijken aan te leggen. Zo kan leegstand van gebouwen en verpaupering van bebouwde gebieden teruggedrongen worden.” Stelt fractievoorzitter Cheryl Mauer. “Daarnaast is het fantastisch dat we van Rijswijk weer een bruisende stad kunnen maken, waar ook ondernemers graag zaken doen en zich willen vestigen.”
De afgelopen jaren deed de gemeente veel onderzoek en investeerde  tijd om gesprekken te voeren met ondernemers, omwonenden en andere belanghebbenden. Op deze manier kwam het ontwikkelingskader van het Havenkwartier tot stand. “Wij moedigen deze participatie dan ook aan en kijken graag uit naar de vervolgstappen in deze ontwikkeling!” aldus de fractievoorzitter van Wij. Rijswijk.