fbpx

Zomerkriebels in Steenvoorde Zuid

Winkelend publiek bij Lidl en banketbakkerij van Kempen aan de Dr. H.J. Van Mooklaan werden vanmiddag verrast. Zaterdag 6 augustus stond Wij. Rijswijk bij het winkelcentrum om het gesprek aan te gaan over de buurt. 

“Iedereen die langskomt geniet van het mooie weer!” zegt Danny van Dam, fractievoorzitter van Wij. Rijswijk. Inwoners zijn verrast om de leden van Wij. te zien. “Het is toch vakantie?” werd ons veelvuldig gevraagd. 

Tijdens het warme weer werd het winkelend publiek getrakteerd op limonade en watermeloen en gingen leden van Wij. het gesprek aan wat er leeft in de wijk. 

“Veel wijkbewoners genoten van het mooie weer en waren overwegend positief, ook waren er klachten. Vooral de verloedering Steenvoorde Zuid was een veelgehoorde klacht. Net als de overlast van jongeren bij winkels. Talloze keren werd er aangeven dat mensen de verpaupering van de wijk meer dan zat zijn. Van Dam: “het werd ons meer dan duidelijk dat er in deze wijk grote behoefte is dat er iets gaat gebeuren om de leefbaarheid te vergroten. We zullen het gemeentebestuur vragen welke oplossingen zij hebben.”

Inwoners hadden daarnaast vragen over het openbaar vervoer en waarom in de gemeente Den Haag inwoners met de Ooievaarspas gratis toegang tot de bus, tram en randstadrail hebben. 

Verder vroegen een aantal bewoners naar de plannen omtrent de aanleg van WarmtelinQ en wat daar de consequenties van zijn. De Prinses Beatrixlaan wordt voor de werkzaamheden versmalt tot één baan. Bewoners vrezen voor  overlast door verkeersopstoppingen.

Heb jij ook vragen of opmerkingen over jouw wijk? Mail naar info@wijrijswijk.nl of bezoek onze zomerkar. De Wij. Zomerkar staat op 20 augustus om 14.00 uur in Winkelcentrum Oud Rijswijk. Graag zien we je daar!