fbpx

Zomerse Koffiekar in Steenvoorde Zuid

RIJSWIJK – Vandaag stond de koffiekar van Wij. Rijswijk in Steenvoorde Zuid om in gesprek te gaan met de bewoners. Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers werden waardevolle zorgen en aandachtspunten van de wijk gedeeld.

Volgens bewoners van de hoekpolder is er een speeltoestel in de wijk verdwenen. “Bewoners geven aan dat ze dit jammer vinden aangezien er veel kinderen gebruik maken van de speeltoestellen” aldus Irene Jansen, raadslid van Wij. Rijswijk. “Ander speeltoestellen blijken niet voor alle leeftijden te zijn. De speeltuin aan de Edisonstraat is niet geschikt voor jonge kinderen waardoor er in de buurt weinig alternatieven zijn. De buurt hoopt dat het weggehaalde speeltoestel wordt vervangen.” 

Naast speeltuinen hadden bewoners zorgen over het aanzien van de wijk. “Zwerfvuil, de bijplaatsingen van afval bij containers en de overlast door vogelpoep zijn zaken waaraan inwoners zich aan ergeren,” zegt Anthony Zorghbi, raadslid van Wij. Rijswijk. “Inwoners gaven aan dat klimop schade aan bomen veroorzaakt en dat hier weinig aan gedaan wordt door het groenonderhoud van de gemeente. We gaan navragen of dit bekend is en of hier wellicht iets mee gedaan kan worden.” 

Ook de Rijswijkse evenemten zijn onderwerp van gesprek. “Ondanks de uitagenda zijn evenementen toch nog niet zichtbaar genoeg voor inwoners. Vaak worden ze te laat of niet gezien” zegt Jansen. “We laten de verschillende communicatie kanalen gelukkig graag zien.” 

Het verduurzamen van woningen roept ook veel vragen op, vooral bij oudere bewoners. Ook het doorstromen naar een kleinere woonruimte is een uitdaging door de hogere kosten die dat met zich meebrengt.