fbpx

Actief Oud is Goud Awards 2022

Op wie stem jij?

Welke Rijswijkse ‘oudere’ (65+) is het meest actief in de samenleving en wint de Actief Oud is Goud Award?

Er zijn negen genomineerden die kans maken op de felbegeerde titel ‘Meest actieve oudere van Rijswijk’. Daarbij horen een award en cheque van 100 euro. Stemmen op de kanshebbers kan t/m 5 januari hieronder. Klik hieronder op de genomineerde van jouw keuze om jouw stem uit te brengen!

Hieronder tref je de motivatie van de genomineerden.

 

Tinanne, Sidney en Fleur bezochten de genomineerden:

Stemmen:

Meer over de genomineerden lees je hier:

Yvonne Kloosterman

Over Yvonne

Yvonne is enkele jaren geleden gehandicapt geraakt maar haar positiviteit is aanstekelijk. Zij wil niet stil blijven staan maar gaat juist uitdagingen aan.

Volgens haar is het leven te mooi. Ze is graag op pad met met de scootmobiel en is gemotiveerd om in de toekomst met een handbike op pad te gaan. Iedereen die haar tegenkomt wordt meegenomen in haar positiviteit.

Bij Florence kunnen zij niet wachten tot ze vrijwilligerswerk komt doen. Stilzitten is namelijk niets voor Yvonne. Zij  wil dingen doen, zoals een boodschap voor een buurvrouw of bij de buurvrouw langs om  te vragen hoe het gaat. Mensen waarderen de kleine gebaren en dat maakt haar gelukkig.

Rudoy Driessen

Over Rudoy

Rudoy is vrijwilliger bij Park te Werve. Bij één van zijn vele wandelingen zag hij een oproep voor de onderhoudsgroep en bedacht zich geen moment. Hij houdt zich vanaf dat moment bezig met bladharken, onderhoud van bomen en berenklauwen steken. Ook met bruggetjes en de gebouwtjes.  Daar maakt hij schoon en knapt hij op.  

Elly Zerilli

Over Elly

Elly is al jaren coördinator van de stichting Humanitas rouw en verlies in Rijswijk. Daarnaast is zij vrijwilliger voor het hospice in Delft. Zij bezoekt mensen thuis waar zij hen helpt bij palliatieve stervensbegeleiding. 

Deze werkzaamheden voelen voor haar niet als werk, daar wil ze niets van weten. Ze geeft mensen graag het gevoel dat ze bij iemand terecht kunnen. Zij biedt een luisterend oor in moeilijke tijden. Samen met enkele anderen heeft zij een ‘lotgenotengroep’ gestart voor mensen die iemand verloren zijn voor begrip en steun bij moeilijke momenten. Vrijwilliger in de palliatieve stervensbegeleiding kun je alleen doen als het vanuit je hart komt. Dit moet echt in je zitten. 

Cees Kouwenhoven

Over Cees

Cees is een allround vrijwilliger. Hij  is sinds zijn pensioen bij RVC Celeritas gekomen. In eerste instantie om ‘een beetje’ te helpen langs de zijlijn maar als snel zochten ze iemand voor in het bestuur. Zoals dit in een vrijwilligerstaak gaat rol je hier langzaam in

Niet alleen is hij de voorzitter van RVC Celeritas. Ook is hij actief op bestuursniveau, doet hij  de schoonmaak, trekt hij de lijnen op het veld , zorgt hij voor de bemiddeling, is hij aanspreekpunt en coördinator en ook soms scheidsrechter.

Yvonne Sloet tot Everlo

Over Yvonne

Yvonne is een onmisbare vrijwilliger voor de kerk in Rijswijk. Zelf vindt zij het belangrijk iets voor haar naasten te doen. Zo is zij coördinator van ‘open huis’ en actief in de beheerraad. Daarnaast heeft ze jaren als vrijwilliger bij de Rijswijkse afdeling van het Rode Kruis als vrijwilliger gewerkt.

Frits Sipsma

Over Frits

Om na zijn pensioen niet hele dagen thuis te zitten is Frits hij op zoek gegaan naar leuke werkzaamheden. Zo is hij bij de voedselbank terecht gekomen. Frits is een fanatieke vrijwilliger in Rijswijk. Op donderdagen stelt bij de pakken samen voor de regio Haaglanden. Daarnaast rijdt hij als vrijwilliger voor Welzijn Rijswijk om mensen naar het oude raadhuis te brengen voor een leuke dag.

Truus Penders

Over Truus

Truus is vrijwilligster bij de weggeefwinkel. Haar taak is om speelgoed te controleren, maar ook om schoon te maken. Voor ieder kind weet Truus wat leuks te vinden.

Harry Derriks

Over Harry

Harry is een trotse Rijswijker. Hij doet vrijwilligerswerk bij tennispark te Werve. Hij is lid van het bestuur, helpt wekelijks mee met het groenonderhoud en organiseert activiteiten voor onder andere jeugdleden. Met zijn jarenlange ervaring in het bestuur geeft hij graag advies. Met groot enthousiasme probeert hij nieuwe vrijwilligers te werven. Het wordt gezien en vooral waardering voor de vrijwilligers dat is mooi en fijn.

Nico Geresteijn

Over Nico

Nico is een bekende in de muziekbuurt. HIj heeft  jaren in het bestuur gezeten van de bewonersorganisatie. Zowel als voorzitter als penningmeester. Ook nu is hij nog actief in het buurtpreventieteam van de Muziekbuurt.

Wanneer er activiteiten in de buurt zijn is Nico de eerste die aangeeft mee te helpen. Met het buurtpreventieteam loopt hij door wijk en let hij op veiligheid. Rommel die op straat wordt doorgegeven aan handhaving. Zijn er criminele activiteiten dan geeft hij dit door aan de politie.