fbpx

Ondernemers maken Rijswijk

Ondernemers ervaren de gemeente Rijswijk als langzaam en stroperig. Rudy Krijgsman van Wij. Rijswijk ervaart dat het voor startende ondernemers lastig is om in Rijswijk te starten met ondernemen. “Daar wil ik de komende vier jaar graag iets aan doen, vooral omdat er zoveel leegstand is.”

Rudy Krijgsman: “Ik ken veel ondernemers die zich in Rijswijk willen vestigen. Helaas is dat niet eenvoudig. Zo lijkt het bijvoorbeeld onmogelijk een pand te kopen in de Plaspoepolder. Dat is heel bijzonder om dat de leegstand in de plaspoelpolder hoog is. Dat welwillende ondernemers met met mooie plannen geen voet aan de grond krijgen, kan en moet anders!” 

Krijgsman kan verschillende voorbeelden noemen waar het ondernemers niet lukt om te gaan ondernemen. “De realisatie van een horecagelegenheid in het Wilhelminapark lijkt maar niet van de grond te komen terwijl er talloze ondernemers zijn die er interesse in hebben. De steigers die ondernemers in het havengebied willen aanleggen om het gebied tot een echt havengebied te maken worden tegengehouden. Het braakliggende terrein in het Overvoorde Bos waar plannen voor zijn om een soort ‘lijm & cultuur’ zoals in Delft te beginnen lijken geen ondersteuning vanuit de gemeente te krijgen.

Wij. Rijswijk ziet graag dat ondernemers hun plannen kunnen verwezenlijken. Dat de gemeente het makkelijk maakt!