fbpx

Ook jonge Rijswijkers hebben een mening over hun leefomgeving

Wij. Rijswijk vindt het belangrijk dat jonge Rijswijkers de kans krijgen om na te denken over hun leefomgeving en mee doen. Met veel enthousiasme nam raadslid Irene Jansen van Wij. Rijswijk dan ook deel aan het bezoek aan de Rijswijkse kinderrechten ambassadeurs.  “We spraken af elkaar vaker dan één keer per jaar te zien. Daar gaan we werk van maken”.

Pittige vragen en ideeën
De kinderen hadden zich goed voorbereid op hun komst met pittige vragen en ideeën die ze mochten voorleggen. De raadsleden hielpen groepjes bij de voorbereiding van het debat. Irene Jansen. “Ze mochten extra geld uitgeven aan een project. Er was veel pit bij de deelnemers. Ondanks dat we het over een fictieve stad en fictieve projecten hadden,  ontstonden er vurige discussies bij het duidelijk maken van de standpunten. Super knap gedaan!”

Rijswijkse kinderen denken na over veilig verkeer en speelplekken
Na het debat was er tijd voor een gesprek tussen de kinderen en de raadleden. Verkeersveiligheid, meer speelplekken voor oudere kinderen, afvalscheiding en meer contact met de raadsleden waren de onderwerpen. Jansen: “Het voorstel om vaker dan 1 keer per jaar met elkaar af te spreken werd als plan enthousiast ontvangen dus daar gaan we werk van maken!”

Bij Wij. Rijswijk hebben jongeren invloed
Wij. Jongeren zijn Rijswijkse jongeren die lid zijn van onze vereniging. Bij Wij. hebben ook jongeren een volledige stem als lid. In onze groep zitten jongeren met leuke ideeën die hun mening durven te uiten. Vind je dit ook leuk dan ben je van harte welkom!