fbpx

Opening wielerbaan de spartaan

Op 1 juli wordt de wielerbaan van de spartaan geopend tijdens de 7de jeugdmeerdaagse. “Onwijs mooi om de prachtige baan in gebruik te zien door talent vanuit heel het land” geeft Danny van Dam aan. “Vandaag was een hele mooie stap voor Sportpark Elsenburg dat steeds completer wordt.”

Op sportpark Elsenburg zijn nu de spartaan en de Rijswijkse Hockeyclub (RHC) actief. “Als dadelijk ook de fietscross is verhuisd en de kantines in de vorm van de multifunctionele accommodatie er staan is het helemaal af” zegt van Dam. Op 2 februari 2021 zijn de plannen van de gemeente goedgekeurd in de raad en is er begonnen met het verleggen van de oude wielerbaan en de aanleg van een vierde hockeyveld voor RHC. “Wij. Rijswijk heeft hier onder voormalig wethouder Björn Lugthart hard aan gewerkt om Sportpark Elsenburg te realiseren. Het is mooi om te zien dat er van zowel de hockeyvelden als de wielerbaan volop gebruik wordt gemaak” aldus van Dam. 

De baan werd feestelijk geopend tijdens de jeugdmeerdaagse. De baan is onderdeel van het nieuwe sportpark Elsenburg en is vernoemd naar de oprichter van de Spartaan Henk Ammerlaan. Vele toeschouwers genoten in het zonnetje van de jeugd die vanuit het hele land naar Rijswijk toe kwamen voor het evenement. De jeugdmeerdaagse van de spartaan was namelijk één van de weinige die dit jaar doorging.