fbpx

Leesspeurtocht voor kinderen

Op initiatief van Irene Jansen van WIJ en Rochelle Heerema is een Minibiebspeurtocht georganiseerd. Beide dames zijn eigenaar van een minibieb voor hun huis. In Rijswijk zijn 22 minibiebs, misschien zijn er zelfs meer. Een minibieb is een kleine bibliotheek, een kastje, meestal in de vorm van een leuk huisje, een plek waar je boeken kunt neerzetten en boeken kunt meenemen om te lezen. 

Lezen is belangrijk
Jansen en Heerema willen graag het lezen promoten en daarom is dit leuke initiatief. “Veel kinderen lezen in de zomervakantie te weinig en scholen merken dat het leesniveau dan vaak daalt”, vertelt Jansen, “We hopen juist dat we met deze actie een klein duwtje in de rug geven bij het lezen. Met veel en regelmatig lezen helpt je leesniveau op peil te houden en bij de minibiebs kun je gratis een boek lenen of ruilen.” 

Leuke prijs 
Bij een speurtocht horen natuurlijk leuke prijzen. Heerema: “We hebben een leuke kledingset voor de eerste en tweede prijs van Stoere Jongenskleding en voor alle andere deelnemers een leuk boek. Zo is er dus voor iedereen een prijs.” Het loont dus de moeite om mee te doen. Met de speurtocht maak je bovendien een leuk rondje door Rijswijk, want de minibiebs zijn door de hele gemeente verspreid.

Wat moet je doen?
Tijdens de komende zomerweken kun je vanaf 9 juli tot en met 13 augustus meedoen met de Minibieb Puzzelspeurtocht langs een aantal van de minibiebs in Rijswijk. De opdracht is dat je een foto maakt van jezelf bij één van de minibiebs en de vraag beantwoordt die bij de minibieb is opgehangen. De vraag komt uit een bekend kinderboek. De foto en het antwoord op de vraag kun je sturen naar minibiebendezant@gmail.com. De winnaars ontvangen op 26 augustus een reactie per e-mail. 

Waar vind je de minibiebs? 
De minibieb van Irene Jansen staat op de Menagerie 6 in Rijswijk Buiten en de minibieb van Rochelle Heerema op Endezant 15 in De Strijp. De adressen van de overige minibiebs die meedoen zijn te vinden op Facebookpagina van minibieb Endezant: https://www.facebook.com/MinibiebEndezant .