fbpx

Wij. Rijswijk vraagt aandacht voor overlast door werkzaamheden

Rijswijk Wonen renoveert de oude arbeiderswoningen in Oud Rijswijk (tussen Churchilllaan, Rembrandkade, Lindenlaan, Kerklaan). Dat is goed nieuws. Bewoners krijgen er een frisse woning voor terug en de ernstige vochtproblematiek wordt opgelost. Met de grootschalige renovaties ontstaat echter wel flinke parkeerproblematiek aangezien hele straten zijn afgesloten.

“De gemeente kan meer aandacht hebben voor het ongemak voor wijkbewoners”, vindt Tinus Kaffa van Wij. Rijswijk. “Veel invalidenplaatsen staan leeg en er staan kruizen op enkele mogelijke parkeervakken aan de Churchilllaan. Die plekken kunnen we beschikbaar maken. Verwijder ook invalidenborden waar gebruikers reeds zijn verhuisd, nu blijven die plekken onnodig leeg. Sta inwoners bijvoorbeeld ook tijdelijk toe om op de stoep te parkeren (zolang het voor mindervaliden toegankelijk blijft) en laat hen weten dat je oog hebt voor de ontstane situatie.”

Niet alleen in Oud Rijswijk is er overlast van wegopbrekingen, ook in de Muziekbuurt is overlast door werkzaamheden. De wegopbrekingen die veroorzaakt worden door werk aan leidingen en/of internetkabels zorgen in de wijken voor onveilige verkeerssituaties. Voetgangers zijn genoodzaakt op de straat te lopen doordat aan twee kanten van de weg de stoep opengebroken wordt. “Dit levert gevaarlijke situaties op”, aldus Kaffa. “Dit zou makkelijk verholpen kunnen worden door overleg met de betreffende uitvoerders. Werkzaamheden zouden op elkaar afgestemd moeten worden zodat één kant van de straat wordt opengetrokken.”

Kaffa heeft inmiddels vragen gesteld bij de gemeente om opheldering te verkrijgen hoe er wordt omgegaan met de werkzaamheden.